Opinions of a cyclist: De gaafste baan van Deventer!

Opinions of a cyclist: De gaafste baan van Deventer!

Een aantal weken geleden gaf ik aan naast wielrenner ook vanuit een hele andere hoedanigheid op de racefiets te zitten. Ik hield je nog even in spanning, maar vandaag is het moment daar om te vertellen welke uitdaging ik ben aangegaan. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is… De gaafste baan van Deventer!

Een aantal weken geleden zag ik op Facebook dat Fietskoerier Deventer op zoek was naar nieuwe fietscollega’s. “Dit is de perfecte baan voor mij”, dacht ik meteen. Een super match, aangezien wielrennen natuurlijk mijn grootste hobby is. Hoe gaaf zou het zijn als ik mijn plezier in het wielrennen kan combineren met een job bij Fietskoerier Deventer? Omdat ik het antwoord vrijwel direct kon geven, twijfelde ik geen moment en solliciteerde.

Mijn sollicitatie pakte erg goed uit, want sinds afgelopen donderdag ben ik formeel onderdeel van het fijne en gezellige team van Fietskoerier Deventer! Ik mag mijzelf de achttiende blije Fietskoerier noemen. En daarmee heb ik overduidelijk de gaafste baan van Deventer! Maar wat is Fietskoerier Deventer nu precies voor organisatie?

Fietskoerier Deventer is de meest innovatieve, duurzame en sociale post- en koeriersdienst van Deventer en regio. In 2011 zijn ze gestart en sindsdien enorm gegroeid. Met vijf (bak) fietsen en inmiddels achttien Fietskoeriers is Fietskoerier Deventer dagelijks de steun en toeverlaat in de verwerking van post voor meer dan zeventig bedrijven, zorg- en gemeentelijke instellingen, apotheken en scholen. En dat allemaal op de fiets!

Dit is niet alleen super duurzaam maar ook gezond en voordelig. Mens en milieu krijgen hierdoor aandacht en dat is een hele positieve ontwikkeling. En hier houdt de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Fietskoerier Deventer niet op. Zo heeft ze een mooie samenwerking met Cycloon Post, een bedrijf dat medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft.

Daarnaast is Fietskoerier Deventer aangesloten bij het collectief van fietskoeriers.nl. Fietskoeriers.nl is de eerste en enige pakketbezorger die een landelijke dekking van Fietskoeriers heeft in maar liefst dertig steden. Er wordt echt van alles bezorgd, van bidons en kleding tot een bos bloemen en een racefiets. En in achtennegentig procent van de gevallen worden de pakketjes al bij de eerste poging bezorgd. Wel net zo fijn!

Ik vind het in ieder geval geweldig om het team van Fietskoerier Deventer te versterken. Het is mooi dat het bedrijf inspeelt op een groeiende markt en dit succesvol weet te koppelen aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind en nu dus mijn steentje aan kan bijdragen!

Woon je in Deventer en bestel je veel online? Laat je pakketje dan eens via Fietskoerier Deventer bezorgen!

Groetjes,
Rosalie Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *