Opinions of a cyclist: Klaar voor een frisse start

Opinions of a cyclist: Klaar voor een frisse start

Terug van weggeweest. Zo voelt het voor mij, want tijdens het schrijven van deze blogpost realiseer ik me dat er al ruim twee maanden geen artikel van mijn hand online is gekomen. Erg jammer maar mijn hoofd was de afgelopen maanden niet echt bezig met het creëren van interessante artikelen. Integendeel, de vrouw met de hamer kwam langs in mijn leven. Benieuwd wat zij allemaal heeft teweeggebracht? Lees dan vooral mijn nieuwe artikel. Ik ben in ieder geval klaar voor een frisse start!

Iedereen weet dat het leven niet altijd over rozen gaat. Je hebt momenten waarop je je zelfverzekerd, krachtig, blij en gelukkig voelt. Maar er zijn ook perioden waarin je je onzeker en ongelukkig voelt. Helaas voelde ik mij de afgelopen twee maanden zo. Ik zat totaal niet goed in mijn vel en dat had te maken met mijn vorige job. Bestond er wel een match tussen deze baan en mij als persoon én mijn ambities? Maandenlang stelde ik mijzelf deze vraag, tot een aantal weken geleden. Ik keek mijzelf eens goed aan in de spiegel en wist het antwoord. En dat antwoord was NEE!

Toen dit eenmaal duidelijk was, wou ik niet langer aanmodderen. Ik maakte een enorme sprong in het diepe: begin maart diende ik mijn ontslag in. Huh, wat? Je leest het goed, ik nam ontslag zonder daarvoor een passend alternatief te hebben. Natuurlijk heb ik deze keuze niet van de een op andere dag gemaakt. Maanden van niet goed in mijn vel zitten en heel wat gesprekken met mijn vriend en familie gingen hieraan vooraf.

Door ontslag te nemen, creëerde ik rust en ruimte in mijn hoofd om te kijken waar ik wel energie van kreeg. Er viel letterlijk en figuurlijk een last van mijn schouders. Tegelijkertijd was er wel een andere spanning, want wat ga ik nu doen? En hoe gaan we dit financieel oplossen? Een oud leidinggevende heeft mij geleerd om in dit soort situaties niet in schaarste te denken maar vooral de focus te leggen op nieuwe kansen en ontwikkelingen. Opnieuw ben ik haar enorm dankbaar voor deze uitspraak. Want hierdoor lukte het mij om naar mijn gevoel te luisteren en mijn hart te volgen.

Terugkijkend op de afgelopen periode vergelijk ik mijzelf wel eens met een gele trui drager in de Tour de France. Om die gele trui uiteindelijk te winnen, vind je ongetwijfeld veel hobbels op je pad. Deze hobbels moet je over en dit lukt vaak alleen maar wanneer je in jezelf gelooft, jouw naasten onvoorwaardelijk achter je staan en je je hart volgt. En natuurlijk iets waar je je ei in kwijt kunt, zoals voor mij het wielrennen. Want dat heb ik de afgelopen maanden veel gedaan. De wielertochten met mijn vader en de ritjes voor Fietskoerier Deventer deden me heel goed. Het waren momenten om mijn hoofd lekker leeg te maken en mij te focussen op dingen die ik echt belangrijk vind.

En… Als kers op de taart kan ik bekendmaken dat er inmiddels een nieuwe, super gave baan op mijn pad is gekomen! Nog steeds lijkt het soms te mooi om waar te zijn maar ‘I can better believe it’. Dit was niet gelukt zonder mijn lieve familie en vrienden die achter mijn besluit stonden en mij hierin steunden. Heel erg bedankt. Het is tijd om een ‘dynamisch’ hoofdstuk af te sluiten en een nieuw avontuur tegemoet te stappen. Ik ben klaar voor een frisse start!

Groetjes,
RosalieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *